Nujno varstvo od 1. 4. 2021 dalje

NUJNO VARSTVO od 1. 4. 2021 dalje

Spoštovani starši!

Vlada RS je sprejela odločitev, da se vrtci, zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja v državi, zopet zapirajo. Zaprtje vrtcev je predvideno od četrtka, 1. aprila 2021, do predvidoma 11. aprila 2021Ukrep je namenjen zajezitvi širjenja okužb z novim virusom SARS-CoV-2.

Javni vrtci bomo izvajali le nujno varstvo za otroke staršev, ki opravljajo delo, katero je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah (kritična infrastruktura).

Pogoj za sprejem otroka v vrtec je, da nujno delo opravljata oba starša in da je otrok zdrav.

Za prijavljene otroke, ki obiskujejo  Vrtca Tončke Čečeve, bo vzgojno-izobraževalno delo v tem času potekalo na lokaciji enote Gaberje, Mariborska cesta 43 – vila. Vrtec bo deloval samo v dopoldanskem času od 5:30 do 16:30 ure.

Starši, ki boste za otroka potrebovali nujno varstvo, morate pri prihodu otroka v vrtec oddati izpolnjeno izjavo (če je še niste poslali po e-pošti, na naslov vrtca), s katero vam delodajalec potrjuje nujnost vaše prisotnosti na delovnem mestu. Izjava je potrebna za oba starša oz. za enega starša, če gre za enoroditeljsko družino. Podana mora biti na obrazcu, ki ga je predpisala država (izvod na povezavi 12258_potrdilo-delodajalca).

Staršem, ki ne bodo dostavili podpisane izjave, ne bomo mogli zagotavljati nujnega varstva za njihovega otroka.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas ponovno pozivamo k doslednemu upoštevanju navodil ter ukrepov pristojnih inštitucij za preprečevanje možnosti širitve okužb.

Ker je pred nami velikonočni praznik, želim vsem družinam, ki ga praznujejo, da ga preživijo mirno in obarvanega z velikonočnimi doživetji.

s spoštovanjem,

Irena Hren, ravnateljica

Did you like this? Share it!

Skip to content